Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Korai stádiumban felfedezve az emlődaganat még jó eséllyel gyógyítható!​ Az Affidea-nál is elérhető a sztereotaxiás mintavétel​ Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​

Kontrasztanyagos mammográfia

A kontrasztanyagos mammográfia az emlődiagnosztika egyik speciális módszere, amely az Affidea Magyarországnál az Affidea Mammut II. Egészségközpontban érhető el. Ennél az eljárásnál első lépésben intravénásan kontrasztanyagot fecskendeznek be, majd a mammográf a szokott módon mindkét mellről négy dinamikus felvételt készít. A 10-15 perces vizsgálatot álló helyzetben végzik és igen részletgazdag információt ad a mell állapotáról. A kóros elváltozásoknál ugyanis a kontrasztanyag felhalmozódik, így nemcsak az elváltozás megléte, de a pontos elhelyezkedése és kiterjedése is látható. A kontrasztanyagos mammográfiát akkor indokolt alkalmazni, ha a hagyományos vizsgálatok során olyan elváltozást fedeztek fel, amely további kivizsgálást igényel. Ugyancsak alkalmas műtét utáni kontrollra, a betegség kiújulása és a műtét utáni hegszövet képalkotó diagnosztikai elkülönítésére is. A vizsgálatot célszerű a menstruációt követő héten elvégeztetni a felvételek jobb értékelhetősége érdekében. A kontrasztanyag a nem egészséges veséket is megterhelheti, ezért a vizsgálat előtt ellenőrizni kell a vesefunkciót a szérum-kreatinin- és az eGFR-érték laborvizsgálatával. Az Affideában elfogadunk külső, friss laborleletet is, de a helyszínen is kérhető ennek elvégzése.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés