Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​ Ma már mesterséges intelligencia segítségével szűrik a tüdőrákot!​ A gyors képalkotó vizsgálat életmentő lehet​

Röntgenvizsgálatok

A több, mint 125 éves múltra visszatekintő röntgenvizsgálat a képalkotó diagnosztika legrégebbi eljárása. A röntgensugárzás elvére ma már több diagnosztikai módszer is épül, de a klasszikus röntgen máig az egyik leggyakrabban alkalmazott képalkotási folyamat.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Mit nevezünk röntgenvizsgálatnak?

A röntgensugárzás tulajdonképpen nagyenergiájú elektromágneses sugárzás, amelynek segítségével felvételek készíthetők szerveinkről. A modern, digitalizált röntgenfelvételek és röntgen vizsgáló módszerek jelentősen kevesebb sugárterheléssel járnak, mint pár évtizeddel korábban. Viszonyításként elmondható, hogy egy mellkasröntgen sugárterhelése megfelel 2 és fél nap sima háttérsugárzásának.

Mire használják a röntgenvizsgálatokat?

Leggyakrabban a csontok, ízületek fájdalma, baleseti csontsérülés, törés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok esetén ajánlják a röntgenvizsgálatot. Ezen okokból főleg a mellkasról, a végtagi csontokról és a gerinc különböző szakaszairól készül röntgenfelvétel. A vizsgálatok digitálisan történnek, ami gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a röntgenezés folyamatát.

Hogyan kell készülni a röntgenvizsgálatra?

A vizsgálat bárkinél elvégezhető indokolt esetben, ám a terhesség és szoptatás időszakában röntgenfelvétel készítése nem ajánlott. A röntgenvizsgálat általában nem igényel speciális előkészületet, mindössze a vizsgált testrészt kell szabaddá tenni. A vizsgálat többféleképpen is történhet: álló helyzetben (például mellkas-röntgenfelvétel esetén), ülő (például a csukló vizsgálata esetén), illetve fekvő helyzetben (pl. csípő- és gerincfelvétel esetén). A vizsgálni nem kívánt testrészeket a sugárvédelem érdekében ólomköpennyel takarják le.

Röntgenvizsgálat árak

Röntgenfelvétel testtájanként (2 irány) 19 000 Ft
Röntgenfelvétel testtájanként (1 irány) 12 000 Ft
Mellkas röntgen szűrés (1 irány) 11 900 Ft
Minden további felvétel (irányonként) 10 000 Ft
Teljes gerinc röntgen (2 irány) 40 000 Ft
Boka háromirányú röntgenfelvétel 25 000 Ft
Teljes gerinc röntgen (2 irány) gyerekek részére 30 300 Ft
Teljes alsó végtag röntgen (2 irány) 37 800 Ft


Kórházi árlista

Bejelentkezés

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Affidea Mammut II. Diagnosztikai Központ

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Pétefy Sándor Utcai Korház és Baleseti Központ

1076 Budapest, Péterfy S. utca 8-20.

Bejelentkezés