Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
A „menedzserátok” nem az idősek betegsége​ A sok vezetés is okozhat kismedencei gyulladást!​ Az Affidea-nál is elérhető a sztereotaxiás mintavétel​

Miért jó a teljes test MR-vizsgálat?

A teljes test MR-vizsgálat egy kiemelkedően fontos és új lehetőség az általános orvosi szűrővizsgálatok között. Az ionizáló sugárzástól mentes, mágneses rezonancián alapuló vizsgálat során látótérbe kerül a szervezet csaknem teljes kiterjedésben (kivéve emlők, felső végtagok, boka-lábízületek).
A teljes test MR mérések sorozatából áll, egy áttekintő, kóros eltérést „kereső” vizsgálat. Nem pótolja azonban az egyes szervek, testtájékok célzott és részletes vizsgálatát. Ezért amennyiben a natív teljes test MR-vizsgálat során egy adott szerv vagy testtáj területén kóros eltérésre gyanús elváltozás kerül felismerésre, úgy célzott, egy régiós, kontrasztanyagos MR-vizsgálattal tovább vizsgálandó és értékelendő.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Mit vizsgálunk vele?

A teljes test MR-vizsgálattal kimutathatók a koponya és a teljes gerinc daganatos, gyulladásos és degeneratív elváltozásai. A tünetek jelentkezése előtti stádiumban megjeleníthetők a csont- és izomrendszer elsődleges vagy áttétes daganatos eltérései. Így felismerhetők pl. a máj, a hasnyálmirigy, a vesék, a húgyhólyag, a mellékvesék és a női kismedencei szervek megbetegedései. Már ismert elváltozás esetén pedig a többi képalkotó szűrővizsgálatnál korábban felismerhető az esetleges másodlagos vagy kiújuló betegség is.

Mennyi ideig tart?

A teljes test MR-vizsgálata körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. Intravénás kontrasztanyag adására csak kiegészítő vizsgálat szükségessége esetén kerül sor, külön vizsgálat során.

Kiknek ajánljuk?

Teljes test MR-vizsgálatunkat azoknak ajánljuk, akik átfogó képet szeretnének kapni testük, szerveik állapotáról.

  • Javasoljuk azoknak szűrővizsgálatként, akiknek a családjában halmozottan fordul elő rákos megbetegedés, akiknek rákmegelőző állapotot jelentő betegségük van.
  • Javasoljuk korábban rákos betegségen átesett, már gyógyultnak nyilvánított páciensek számára, esetleges késői áttétes elváltozás korai kimutatásra. Ugyanakkor nem helyettesíti az onkológiai gondozás alatt álló páciensek protokoll szerinti követését!
  • Ismeretlen eredetű láz, gyulladásos betegség gyanúja (emelkedett We, CRP értékek, fájdalom, ízületi mozgáskorlátozottság) esetén ajánljuk.
  • Különösen ajánljuk a kiemelt rizikóval rendelkezők (manager életmód, rendszeres repülés, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsír érték) esetén.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés