Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Még nem biztosan egészséges, aki legyőzte a COVID fertőzést!​ Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​ A daganatok a pandémia idején sem várnak​

Mi az a mellkas CT-vizsgálat?

A mellkas CT-vizsgálat során a tüdőket és a mellüreg egészét vizsgálják, így kiválóan használható a tüdőt érintő gyulladásos, daganatos és egyéb elváltozások kimutatására. Az Affidea Magyarország sugárterheléscsökkentő törekvésének köszönhetően ma már egy alacsony sugárterheléssel járó (low dose) mellkas-CT vizsgálat nem jár több sugárterheléssel, mint egy tengerentúli repülőút, ezért kifejezetten alkalmas a tüdőrák szűrésére.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Mikor alkalmazzák a mellkas CT-vizsgálatot?

A vizsgálat képes a daganatok korai felismerésére, hiszen néhány milliméteres elváltozás is kimutatható ezzel a módszerrel. Nemcsak a tüdő rossz- vagy jóindulatú elváltozásairól, hanem az egész tüdőállományt érintő betegségekről, gyulladások és régebbi gyulladások maradványairól, a hörgők állapotáról is részletgazdag képet ad. A mellkas CT-vizsgálat komoly szerepet kapott a pandémia idején a COVID-19 betegség felismerésében és gyógyításában, hiszen a fertőzött betegeknél mellkas CT-vel ellenőrizték a tüdő állapotát és a betegség a lefolyását.

A vizsgálat mindössze 5-10 percet vesz igénybe és többnyire natívan, azaz kontrasztanyag beadása nélkül készül, ilyen esetben a vizsgálat előkészítést nem igényel.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés