Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
A „menedzserátok” nem az idősek betegsége​ A sok vezetés is okozhat kismedencei gyulladást!​ Az Affidea-nál is elérhető a sztereotaxiás mintavétel​

Mire alkalmas a vizsgálat?

A vizsgálat során képet kapunk a szív és az ahhoz tartozó erek állapotáról, a mellkasfalat érintő eltérésekről, a nyelőcsövet és az ereket érintő elváltozásokról, természetesen a vizsgálat adta lehetőségeken belül. Mindig figyelembe kell venni a légzés és keringés által létrejövő műtermékeket, még ha bizonyos technikákkal igyekszünk is csökkenteni ezeket. Fontos, hogy mindezek ismeretében kell kiválasztani a kérdésnek megfelelő vizsgálati eljárást, pl: a szív és az erek teljesértékű diagnosztizálására nem ez a megfelelő eljárás.

A mellkasi MR-vizsgálatot általában akkor végezzük, amikor a röntgen vagy a CT nem ad pontos képet egy feltételezett vagy bizonyított állapotról.

A vizsgálattal meg tudjuk határozni a daganat elhelyezkedését a mellkasfalhoz, gerinchez, valamint a nagyerekhez képest. Tudjuk vizsgálni a tüdőcsúcsi daganatokat, azonban a tüdő kifejezett vizsgálatára sokkal inkább a CT-vizsgálat alkalmas.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A vizsgálat hanyatt fekvő helyzetben történik, légzésvezérelve. Ez azt jelenti, hogy a vizsgálat alatt több alkalommal 15-20 másodperces időtartamra vissza kell tartani a légvételt. A kivitelezést illetően a fennálló klinikai adatok és a látott kép alapján a vizsgálatot leggyakrabban kontrasztanyag adását követően végzett mérésekkel készítjük. Így a vizsgálat előtt ugyanúgy, mint más kontrasztos vizsgálatok esetében 4-6 órás éhezés szükséges, valamint egy 6 hétnél nem régebbi laborleletre van szükség, ami a veseműködésre utaló adatokat (karbamid, kreatinin, GFR értékeket) is tartalmazza.

A vizsgálat körülbelül 40-60 percet vesz igénybe.

Mikor nem végezhető el a mellkas MR vizsgálat?

MR kontraindikációk (bizonyos fém implantátumok, pacemaker, inzulinpumpa) fennállása esetén, ezért ilyen esetben, mindenképpen jelezze ezt a kollégának az időpont egyeztetésénél.

A Váci Greens központunkban 3T, a Bank Centerben pedig 1,5T térerejű MR készülékkel várjuk a vizsgálatra érkező pácienseinket.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés