Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
A „menedzserátok” nem az idősek betegsége​ A sok vezetés is okozhat kismedencei gyulladást!​ Az Affidea-nál is elérhető a sztereotaxiás mintavétel​

Mire alkalmas a vizsgálat?

A koponya MR vizsgálattal az agy, ezen belül a szürke és fehérállomány, az agytörzs, agykamrák és az erek állapota ellenőrizhető. A 3D TOF MRA vizsgálat az áramlási sebesség detektálásával lehetővé teszi a kontrasztanyag adása nélküli érvizsgálatot, az angiográfiát.

A koponya MR vizsgálat alkalmas az agyállományt érintő betegségek és elváltozások kimutatására, valamint azok helyének, kiterjedésének meghatározására is. Ez megkönnyíti a későbbi terápiát és annak nyomon követését.

A vizsgálattal daganatos betegségek, stroke, gyulladásos elváltozások, sclerosis multiplex (SM) , érelváltozások diagnosztizálhatók.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Az alábbi tünetek esetén érdemes a koponya MR vizsgálatot elvégeztetni:

  • régóta fennálló vagy rendszeresen visszatérő fejfájás
  • egyensúly zavar
  • szédülés
  • beszéd vagy látászavar
  • görcsök
  • memória problémák

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

A vizsgálat hanyatt fekvő helyzetben történik. A kivitelezést illetően a fennálló klinikai adatok és a látott kép alapján a vizsgálatot natívan vagy natívan és kontrasztanyag adását követően végzett mérésekkel készítjük. A kontrasztanyag szükségességéről előre nyilatkozni nem tudunk, így a vizsgálat előtt ugyanúgy, mint más kontrasztos vizsgálatok esetében 4-6 órás éhezés szükséges, valamint egy 6 hétnél nem régebbi laborleletre van szükség, ami a veseműködésre utaló adatokat (karbamid, kreatinin, GFR értékeket) is tartalmazza. A vizsgálat körülbelül 20-30 percet vesz igénybe.

Mikor nem végezhető el a koponya MR vizsgálat?

Az általános MR kontraindikációk (bizonyos fém implantátumok, pacemaker, inzulinpumpa) fennállása esetén, ezért ilyen esetben, mindenképpen jelezze ezt a kollégának az időpont egyeztetésénél.

A Váci Greens központunkban 3T, a Bank Centerben pedig 1,5T térerejű MR készülékkel várjuk a vizsgálatra érkező pácienseinket.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés