Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Még nem biztosan egészséges, aki legyőzte a COVID fertőzést!​ Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​ A daganatok a pandémia idején sem várnak​

Mi az a hasi-kismedencei rutin CT-vizsgálat?

A hasi és kismedencei CT vizsgálat a hasüregben és a kismedencében elhelyezkedő szervek megítélésére alkalmas vizsgálati módszer. Annak érdekében, hogy a vizsgálat a lehető leginformatívabb legyen, legtöbbször intravénás kontrasztanyag beadására is sor kerül. A hasi és kismedencei vizsgálat speciális felkészülést igényel a páciensek részéről.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Hogyan készüljön fel egy hasi-kismedencei rutin CT-vizsgálatra?

A vizsgálat előtt 4-6 órás éhezés szükséges. A belek elkülönítésére 1,5-2 liter folyadékot kell a páciensnek elfogyasztania a vizsgálat megkezdése előtti 1-1,5 óra alatt. Ez lehet hígított jódos kontrasztanyag, illetve víz vagy vízben oldott nem felszívódó anyag. A fogyasztás ütemét minden esetben a szakasszisztens határozza meg. A kontrasztanyaggal történő vizsgálat előtt minden esetben ellenőrzik a vesefunkciót a kreatinint és a karbamid laborértékek alapján. A cukorbetegségre szedett metformin hatóanyagú gyógyszerek bevételét a vizsgálat előtt 48 órával fel kell függeszteni és a vizsgálatot követően, 48 óra letelte után lehet ismét megkezdeni.

Milyen betegségek esetén használják a hasi-kismedencei CT-vizsgálatokat?

A hasi és kismedencei CT-vizsgálat alapvető szerepet tölt be a daganatos betegségek diagnózisának felállításakor, a daganat kiterjedésének meghatározásában, esetleges áttétek igazolására, a terápia hatásosságának megítélésére. Ezen túl alkalmazható különböző gyulladásos folyamatok megítélésére.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés