Időpontfoglalás Ügyfélszolgálat

Röntgenvizsgálatok

A több, mint 125 éves múltra visszatekintő röntgenvizsgálat a képalkotó diagnosztika legrégebbi eljárása. A röntgensugárzás elvére ma már több diagnosztikai módszer is épül, de a klasszikus röntgen máig az egyik leggyakrabban alkalmazott képalkotási folyamat.

Mit nevezünk röntgenvizsgálatnak?

A röntgensugárzás tulajdonképpen nagyenergiájú elektromágneses sugárzás, amelynek segítségével felvételek készíthetők szerveinkről. A modern, digitalizált röntgenfelvételek és röntgen vizsgáló módszerek jelentősen kevesebb sugárterheléssel járnak, mint pár évtizeddel korábban. Viszonyításként elmondható, hogy egy mellkasröntgen sugárterhelése megfelel 2 és fél nap sima háttérsugárzásának.

Mire használják a röntgenvizsgálatokat?

Leggyakrabban a csontok, ízületek fájdalma, baleseti csontsérülés, törés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok esetén ajánlják a röntgenvizsgálatot. Ezen okokból főleg a mellkasról, a végtagi csontokról és a gerinc különböző szakaszairól készül röntgen felvétel. A vizsgálatok digitálisan történnek, ami gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a röntgenezés folyamatát.

Hogyan kell készülni a röntgenvizsgálatra?

A vizsgálat bárkinél elvégezhető indokolt esetben, ám a terhesség és szoptatás időszakában röntgenfelvétel készítése nem ajánlott. A röntgenvizsgálat általában nem igényel speciális előkészületet, mindössze a vizsgált testrészt kell szabaddá tenni. A vizsgálat többféleképpen is történhet: álló helyzetben (például mellkas-röntgenfelvétel esetén), ülő (például a csukló vizsgálata esetén), illetve fekvő helyzetben (pl. csípő- és gerincfelvétel esetén). A vizsgálni nem kívánt testrészeket a sugárvédelem érdekében ólomköpennyel takarják le.

Röntgenvizsgálat árak

Röntgen felvétel testtájanként (2 irány) 15 000 Ft
Röntgen (1 irány) 8 000 Ft
Minden további felvétel 7 500 Ft
Teljes gerinc röntgen (2 irány) 23 000 Ft
Gyomor röntgen (kontrasztanyaggal) 25 000 Ft
Nyelési röntgen (kontrasztanyaggal) 18 000 Ft
Röntgen gyomor és vékonybél passage (kontrasztanyaggal) 25 000 Ft
Szelektív vékonybél röngten vizsgálat (kontrasztanyaggal) 41 000 Ft
Vastagbél röntgen vizsgálat (kontrasztanyaggal) 32 000 Ft
Egyéb kontrasztanyagos röntgen vizsgálat 32 000 Ft

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammunt II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés