Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​ A gyors képalkotó vizsgálat életmentő lehet​ Szívultrahanggal is ellenőrzik a post-COVID szövődményeket!​

Nyirokcsomó-, nyirokút- izotópvizsgálat

Az izotópvizsgálatot egyes daganatos betegségekben (leggyakrabban bőr- és emlőrák esetén) alkalmazzuk az érintett terület nyirokelfolyásának kimutatására, illetve az esetleges áttétképződés szempontjából fontos őrszem nyirokcsomók kimutatására. A pontosabb műtéti eredmény elérése érdekében a módszer a daganat izotópos jelölésre is alkalmazható.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A nyirokcsomó, a nyirokút izotópvizsgálata során a radiogyógyszer beadását és a gamma kamerás felvétel készítését általában a műtét előtti napon végezzük. A műtét során speciális detektorral történik a radiogyógyszerrel megjelölt őrszem nyirokcsomó felkeresése, intraoperatív fagyasztásos vizsgálat céljából.
A radiogyógyszert a daganat (általában bőrrák vagy emlődaganat) köré a bőrbe adjuk több helyre. Nem tapintható emlőtumor esetén, ha a daganat lokalizálása is szükséges, ultrahang vagy mammográfia vezérlésével a daganatba. A kimutatott őrszem nyirokcsomók vetületét a bőrön bőrmarkerrel megjelöljük. A vizsgálat fájdalommal nem jár, csak az injekció okozhat enyhe fájdalmat. A korai felvételek elkészítése kb. 30–60 percig, a késői felvételeké kb. 10 percig tart. A vizsgálati időpontra az előjegyzést a sebészekkel egyeztetjük.

Lássa minél előbb a teljes képet!

Gyors időpontfoglalás, egyes esetekben akár 4 órán belül elkészült lelettel! Foglaljon időpontot ügyfélszolgálatunkon keresztül!
Bejelentkezés

Hogyan kell készülni a vizsgálatra?

A vizsgálat nem igényel előkészítést, nem kell éhgyomorra jönni.

Bejelentkezés

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Affidea Mammut II. Egészségközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II., 4. emelet

Affidea Váci Greens Egészségközpont

1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Bejelentkezés