Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Tudjon meg TÖBBET 5 PERC ALATT!
Évente 7 millió képalkotó diagnosztikai vizsgálat zajlik hazánkban​ A gyors képalkotó vizsgálat életmentő lehet​ Szívultrahanggal is ellenőrzik a post-COVID szövődményeket!​

A CSONT IZOTÓPVIZSGÁLATA

A csont izotópvizsgálata a kóros csont- és ízületi folyamatok kimutatására alkalmas módszer. Leggyakrabban csontáttétek, gyulladásos, degeneratív csontízületi folyamatok, csontdaganatok, a csont vérellátási zavar és csontprotézisek lazulásának kimutatására használjuk.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A beteg vénás injekciót kap, majd legalább 2-3 órát várni kell a felvételek elkészítésével, hogy a radiogyógyszer megkötődjön. A várakozás ideje alatt a beteg elhagyhatja az intézményt. A várakozási időben, a jelzett időpontban, legalább 1 liternyi folyadékot kell elfogyasztani, hogy a nem kötődött radiogyógyszer kimosódjon. A megfelelő várakozási idő után felvételt készítünk, melynek időtartama kb. 20-30 perc, eközben mozdulatlanul kell feküdni. Egyes esetekben a radiogyógyszer beadásakor korai felvételeket is készítünk. A vizsgálat fájdalommal nem jár, csak a vénás injekció okozhat enyhe fájdalmat. A vizsgálat időtartama a várakozási idővel együtt 3-5 óra között van.

Hogyan kell készülni a vizsgálatra?

A csont izotóp vizsgálata nem igényel előkészítést, azonban hozzon magával 1 liternyi folyadékot a vizsgálatra, amit az injekció beadása után, a jelzett időben kell elfogyasztania.

Hogyan kérhető a vizsgálat?

A vizsgálat elvégzéséhez szakorvosi beutaló szükséges. Beutalóval érkező pácienseink vizsgálatát előjegyzés szerint végezzük, és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza. Az előjegyzési idő általában 1-4 hét. Az Affidea diagnosztikai központjaiban beutaló nélkül is kérhető a vizsgálat, amelyet a magánrendelések idején általában egy héten belül , az árlista szerint végeznek el.

Bejelentkezés

Affidea Péterfy Sándor Utcai Kórház és Baleseti Központ

1076 Budapest, Péterfy S. utca 8-20.

Bejelentkezés:

06-1-505-4231

Affidea MH-EK II.-es Telephely (MÁV)

1062 Budapest, Dózsa György út 112. D épület Aula (Pálmakert)

Bejelentkezés:
06-30-924-7153