Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Rákellenes Világnap – Ne halogass, cselekedj!

Rákellenes Világnap – Ne halogass, cselekedj!

2022. 03. 11. |

Február 4-én, a Rákellenes Világnapon a szűrésre, illetve a rák korai felismerésének jelentőségére hívja fel a figyelmet az Affidea Magyarország képalkotó diagnosztikai szolgáltatóként.

Február 4-e a Rákellenes Világnap, 21 évvel ezelőtt ezen a napon írták alá a betegség elleni világméretű összefogás dokumentumát. Ez az egészségügyi probléma hazánk lakosságát is jelentősen érinti, hiszen minden negyedik magyar rákban hal meg.1 A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az időben felismert rákos megbetegedések jó eséllyel kezelhetők.

A daganatos betegségek korai felismerésében, és később a kezelés során is a képalkotó diagnosztika kulcsszerepet játszik. „Sajnos az emberek többsége fél a képalkotó vizsgálatoktól, illetve az ott kiderülő eredményektől, holott ma már a modern technika segítségével igen korán felismerhetők a daganatos elváltozások. Bár a járvány most kiemelten leterheli az egészségügyet és visszaszorult a fókusz a szűrésekről, az Affidea képalkotó diagnosztikai központok továbbra is teljes nyitvatartással, megfelelő járványügyi óvintézkedések mellett fogadják a pácienseket. A rák nem vár a járvány végéig, nem szabad hónapokig halogatni a szükséges szűréseket vagy vizsgálatokat.” – hangsúlyozta Dr. Kardos Lilla, az Affidea Magyarország vezető orvosigazgatója.

Az Affidea Magyarország képalkotó diagnosztikai vállalatként fontos szerepet vállal a rákfelismerés terén is. Intézményeiben található hazánk egyik legmodernebb képalkotó eszközparkja: a CT-, MR-berendezésektől az ultrahangon és a mammográfián keresztül egészen az endoszkópos eszközökig. Az Affidea Magyarország évente több mint 150 ezer CT- és több mint 80 ezer MR-vizsgálattal segíti a daganatos betegségek felfedezését.

1https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnh001.html

Figyelem!
 
Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A vizsgálatok igénybevételéről minden esetben konzultáljon háziorvosával, beutaló orvosával vagy központunk radiológusával/szakdolgozójával!

Kapcsolódó vizsgálatok

További cikkeink

Megnőtt a tüdő CT-vizsgálatok száma a világjárvány alatt

2022. 03. 11. elolvasom

Megosztás