Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

Innovatív technológiával támogatjuk gyógyulását!

Az Affidea Magyarország által használt berendezések nemzetközi viszonylatban is innovatív technológiát képviselnek. Ismerje meg azokat a különleges egészségügyi technológiákat, amelyek elérhetőek klinikáinkon!

A Váci Greens Központunkban 3 Teslás MR készülék működik

Az MRI betűszó (magnetic resonance imaging) jelentése mágnesesrezonancia-képalkotás. A készülék működésének alapelve, hogy erős, állandó mágneses térben bizonyos atomok magjai képesek nagy frekvenciájú rádióhullámok elnyelésére, majd kisugárzására, és ezekből a jelekből alakul ki a kép a belső szerveinkről. A legtöbbször páciensként az MR térerejét jelző Tesla mérőszámokkal találkozhatunk az életben. Általában hazánkban 1,5 Teslás gépeket használnak, ugyanakkor nálunk az Affidea Váci Greens központjában elérhető 3 Teslás berenedezés is. Ez utóbbi erősebb jelet produkál, a kontrasztkülönbségek hangsúlyosabbá válnak, így az egyes szövetek egymástól való elkülönítése javul. Ugyanakkor léteznek olyan MR-vizsgálatok, amikor a 1,5 Teslás gépek használata optimálisabb, ezért mi arra törekszünk, hogy minél változatosabb eszközparkkal szolgáljuk pácienseink gyógyulását. A magyar egészségügy meghatározó szereplőjeként évente közel 100.000 MRI vizsgálatot végzünk, így jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk az MR-vizsgálatok terén.

Elindítottuk a sztereotaxiás mintavételt

A modern röntgen mammográfokat ma már nem csak az emlőrák szűrésére használják, hanem szövettani célból mintavételre is. Ez utóbbit nevezzük sztereotaxiás core-biopsziának, amelynek során a mammográf berendezés több felvételt készít a páciens emlőjéről, majd egy tű segítségével mintát vesz a felfedezett gyanús, meszes elváltozásokból. Ez a bonyolult eljárás csak néhány helyen elérhető Magyarországon, mivel igen komoly technikai és szakértői háttértámogatást igényel. Az eljárás elengedhetetlen az emlőrák diagnosztikában, hiszen a mellrákok 20%-át adó Duktális Carcinoma Insitu (DCI)-k csak ezzel igazolhatók korai stádiumban. Ez a kóros elváltozás az apró tejutakban fejlődik ki, ott terjed, kezdetben még nem invazív (nem okoz áttéteket), illetve nem hoz létre szövetszaporulatot. Jelenlétét csak a tejutakban felhalmozódó mész (calcium) jelzi, ugyanakkor egy nagyon veszélyes folyamat nyitánya. A DCI tapintással tehát nem érzékelhető és ultrahanggal sem látható, így ennél a betegségnél a hagyományos ultrahangvezérelt mintavétel helyett sztereotaxiás biopsziát alkalmaznak. Az emlőrákos hölgyek 20%-át érinti ez a betegség, amely korai stádiumban diagnosztizálva sikeresen műthető és kezelhető. Ugyanakkor, ha elmarad a mammográfia és a sztereotaxiás mintavétel, a daganatot már csak késői stádiumban ismerik fel, így jóval csekélyebb az esély a gyógyulásra. A sztereotaxiás mintavételt a Váci Greens Központunkban végezzük.

Nálunk az endoszkópos vizsgálatok altatásban is kérhetők

Az Affidea Bank Center Gasztroenterológiai Központunkban működik az ország egyik legmodernebb endoszkópja, amellyel a gyomor és vastagbéltükrözés folyamatát a legmagasabb színvonalra emeltük. A berendezés számos XXI. századi technológiával támogatja a gyógyítást: HD felbontásban videófilmre rögzíti a teljes vizsgálatot és a beavatkozásokat, széles látószöget, NBI képjavítási technikát használ a különböző elváltozások minél jobb felismerése érdekében. Ezzel a géppel, illetve a tapasztalt szakasszisztensi és orvosi gárda segítségével minden eddiginél kényelmesebbé váltak a gasztroszkópiai és kolonoszkópiai vizsgálatok. A különösen érzékeny pácienseink számára pedig altatásban is elérhető a gyomortükrözés, illetve a vastagbéltükrözés egyaránt.