Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Élmények és tapasztalatok az Affidea Radiológia Éjszakáján

Élmények és tapasztalatok az Affidea Radiológia Éjszakáján

2022. 03. 11. |

Különleges programot szerveztünk nyár közepére pacienseink számára. Az augusztus 13-án pénteken sikeresen megrendezett esemény este nyolctól hajnali fél kettőig tartott és több tucat érdeklődő vett részt rajta. Az eseményt az Észak-Pesten, Angyalföldön lévő Affidea Váci Greens Egészségközpontba szerveztük, hiszen ez a telephely a hálózatunk egyik legmodernebb, teljes modalitási kört nyújtó, a GE Healthcare berendezéseivel felszerelt, de nem csak képalkotó diagnosztikát, hanem széles körű járóbeteg-szakellátást is nyújtó központja.
Célunk az volt, hogy megmutassuk mindenkinek a képalkotó eljárásokat, a radiográfusi munka szépségét és érdekességét, valamint felhívjuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára

A kollégáink fantáziája határtalan volt a különböző modalitások bemutatása kapcsán:

  • kézfejkompressziót alkalmaztunk a mammográfiás vizsgálóban, hogy prezentálni tudjuk a kompresszió mértékét
  • védőeszközökbe (ólomköpeny, ólomkötény, pajzsmirigyvédő) való beöltözésre volt lehetőség a röntgenben
  • bárki megkóstolhatta a Gatrografinos oralis kontrasztanyagot a CT-ben
  • 100 Ft-os érmével töltött teniszlabdákkal lehetett labdázni az MR-ben
  • papírdobozba rejtett gyümölcsöket kellett MR vizsgálat után kitalálni

Nagyon örülünk, hogy egy ilyen rendezvénnyel közelebb tudtuk vinni az emberekhez a radiológiát!

Résztvevők visszajelzései:

„Nem szakmabeliként is érthetőek voltak az előadások, Bács Éva doktornő előadását külön kiemelnem lendületesen érdekfeszítően lelkesen adta elő a szakmája kis szegletét.”

„Egy szakrendelőben dolgozó, nem a közelmúltban egyetemre járó orvosnak alig van személyes benyomása a modern radiológiáról, illetve a privát ellátás profizmusáról. Csak a leleteket látja, betegek elmondása alapján kap benyomásokat. Érdekes volt ezeket közelről látni. Megtisztelő volt, hogy a vezetés fogadott bennünket.”

„Nagyon kedvesek és lelkesek voltak az Affidea kollégái; szívesen meséltek és érdekfeszítően tudták elmondani az egyes gépek működését és a vizsgálatok lefolyását.”

„Én köszönöm Önöknek a lehetőséget, hogy a Radiológia éjszakáján unokámmal együtt részt vehettem. Különösen megható volt a magas szintű fogadtatás, a tájékoztatás, a munkatársak bemutatása, a radiológia különböző területeinek szakszerű ismertetése, a kiváló géppark megtekintése. Végül, de nem utolsósorban a barátságos, kiváló tudással, felkészültséggel rendelkező szakszemélyzet elhívatottsága. Még egyszer köszönöm Önöknek a lehetőséget. Továbbra is ilyen elhívatottsággal végezzék munkájukat.”

„Minden pillanatával elégedett voltunk!

Érdemes lenne rendszeresen megrendezni, esetleg bővíteni amennyiben más témák is vannak, amikkel szemben bizalmatlanok a páciensek és ezért nem vagy nem szívesen járnak szűrésre.”

Figyelem!
 
Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A vizsgálatok igénybevételéről minden esetben konzultáljon háziorvosával, beutaló orvosával vagy központunk radiológusával/szakdolgozójával!

Kapcsolódó vizsgálatok

További cikkeink

A sok vezetés is okozhat kismedencei gyulladást!

2022. 06. 06. elolvasom

Megosztás