Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

F-LC-HU-INT-017-05_hun V00
Utoljára frissítve: 2020. június 9.

Affidea tiszteletben tartja a magánélethez való jogát. Ez az Adatvédelmi tájékoztató ismerteti, hogy kik vagyunk, hogyan gyűjtjük, osztjuk meg és használjuk fel az Önre vonatkozó személyes adatokat, és hogyan gyakorolhatja adatvédelmi jogait. Jelen Adatvédelmi tájékoztató azokra a személyes adatokra vonatkozik, amelyeket a www.affidea.hu („Weboldal”) weboldalon keresztül gyűjtünk.

Ha bármilyen kérdése vagy aggálya merülne fel személyes adatainak felhasználásával kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az Adatvédelmi tájékoztató alján található elérhetőségeken.

Gyors linkek

Javasoljuk, hogy olvassa végig a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót annak érdekében, hogy teljes körű tájékoztatást kapjon. Ha azonban csak a jelen Adatvédelmi Tájékoztató egy bizonyos részéhez szeretne hozzáférni, akkor az alábbi hivatkozásra kattintva ugorhat az adott szakaszra.

Mit csinál Affidea?

Az Affidea Magyarország Kft. az Affidea Csoport tagja, a legnagyobb, legsikeresebb páneurópai orvosi szolgáltató, amely diagnosztikai vizsgálatokra, klinikai laboratóriumi és rákkezelési szolgáltatásokra szakosodott. Az Affideával kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg Weboldalunk „Rólunk” című részét.

Az Ön személyes adatainak adatkezelője az Affidea Magyarország Kft.

Milyen személyes adatokat gyűjt az Affidea a Weboldalon keresztül, és miért?

Az Önről gyűjtött személyes adatok nagyrészt a következő kategóriákba tartoznak:

 • Az Ön által önként megadott információk
  Webhelyünk bizonyos részei kérhetik Öntől, hogy önként adjon meg személyes adatokat, például kérdezhetjük Önt

  • a klinikánktól igényelt orvosi szolgáltatás típusáról és az Ön elérhetőségi adatairól (online foglalás);
  • a szolgáltatásainkkal kapcsolatos visszajelzésekről (elégedettségi felmérés űrlap)
  • megkérdezhetjük, hogy szeretné-e feliratkozni a hírlevelünkre;
  • kérhetjük, hogy érdeklődését egy kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül küldje el nekünk;
  • hogy karrier rovatunkat használja, ha jelentkezni szeretne egy pozícióra az Affideán belül.

  Az adatok gyűjtésének és feldolgozásának okait a gyűjtés pillanatában ismertetjük.

 • Automatikusan gyűjtött információkAmikor meglátogatja weboldalunkat, bizonyos információkat automatikusan gyűjthetünk az Ön eszközéről.

  Konkrétan az általunk automatikusan gyűjtött adatok közé tartozhatnak például az Ön IP-címe, eszköztípusa, egyedi eszközazonosító száma, böngésző típusa, földrajzi elhelyezkedése (pl. országos vagy városi szintű hely) és egyéb technikai információk. Információkat gyűjthetünk arról is, hogy készüléke hogyan lépett kapcsolatba a Webhelyünkkel, beleértve a meglátogatott oldalakat és a rákattintott hivatkozásokat.

  Ezen információk összegyűjtése lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük a Webhelyünk forgalmát, honnan érkeznek olvasóink, és milyen tartalmak érdeklik őket leginkább. Ezeket az információkat belső elemzési célokra használjuk fel, Weboldalunk minőségének és relevanciájának javítására.

  Ezen információk egy részét sütik és hasonló nyomkövetési technológiák segítségével lehet gyűjteni, ahogyan azt a Süti Tájékoztatónkban is kifejtjük.

Általánosságban elmondható, hogy az Öntől gyűjtött személyes adatokat kizárólag a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban leírt célokra használjuk fel, vagy olyan célokra, amelyeket az Ön személyes adatai gyűjtésének időpontjában ismertetünk Önnel. Az Ön személyes adatait azonban más olyan célokra is felhasználhatjuk, amelyek nem összeegyeztethetetlenek az Önnel ismertetett célokkal (pl. közérdekű archiválási céllal, tudományos vagy kutatási céllal vagy statisztikai céllal), ha és amennyiben ezt a vonatkozó adatvédelmi törvények lehetővé teszik.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jelen Weboldal Adatvédelmi Tájékoztatója nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyeket a jelen Weboldalon kívül gyűjtünk, amikor orvosi szolgáltatásokat nyújtunk. Ezekért kérjük, tekintse meg az Adatvédelemmel kapcsolatos betegtájékoztatónkat. A személyes adatok gyűjtésének más eseteiben konkrét adatvédelmi tájékoztatót adunk, hogy elmagyarázzuk, miért és hogyan kezeljük a személyes adatokat.

Kivel osztja meg az Affidea a személyes adataimat?

Személyes adatait a címzettek alábbi kategóriáinak adhatjuk ki:

 • csoportunkhoz tartozó társaságok vagy harmadik fél szolgáltatói és olyan partnereink, akik adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújtanak számunkra (például a Webhelyünk elérését támogató, funkcionalitását biztosító vagy biztonságának növelését szolgáló partnerek), illetve akik más módon dolgoznak fel személyes adatokat, mint ahogyan azt a jelen Adatvédelmi Tájékoztató ismerteti, amiről értesítjük Önt, amikor személyes adatait gyűjtjük. Jelenlegi szolgáltatóink és partnereink listája itt található;
 • bármely illetékes bűnüldöző szerv, szabályozó hatóság, kormányzati testület, bíróság vagy más harmadik fél, amennyiben úgy véljük, hogy a nyilvánosságra hozatal (i) az alkalmazandó törvények vagy rendeletek alapján, (ii) törvényes jogaink gyakorlása, létrehozása vagy védelme érdekében, vagy (iii) az Ön vagy bármely más személy létfontosságú érdekeinek védelme érdekében szükséges;
 • potenciális vevő (és ügynökei, illetve tanácsadói) az üzletünk valamely részének tervezett megvásárlásával, egyesülésével vagy felvásárlásával kapcsolatban, ha tájékoztatjuk a vevőt, hogy személyes adatait kizárólag a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban közölt célokra használhatja fel;
 • bármely más személy, az Ön hozzájárulásával.

A személyes adatok feldolgozásának jogalapja (csak az EGT látogatói számára)

Ha Ön az Európai Gazdasági Térségből érkező látogató, a fent leírt személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának jogalapja az érintett személyes adatoktól és a gyűjtés konkrét körülményeitől függ.

Általában azonban csak akkor gyűjtünk Öntől személyes adatokat, ha ehhez az Ön hozzájárulásával rendelkezünk, ha az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez van szükségünk a személyes adatokra, vagy ha az adatkezelés jogos érdekünk, és nem írja felül az Ön adatvédelmi érdekeit vagy alapvető jogait és szabadságjogát. Bizonyos esetekben jogi kötelezettségünk is lehet, hogy személyes adatokat gyűjtsünk Öntől, vagy más módon szükségünk lehet a személyes adatokra az Ön vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelme céljából.

Ha arra kérjük Önt, hogy adjon meg személyes adatokat egy jogi követelménynek való megfelelés érdekében, vagy kapcsolatot létesítéséhez, ezt kellő időben világossá tesszük, és tájékoztatjuk Önt arról, hogy a személyes adatok megadása kötelező-e vagy sem (valamint közöljük, milyen lehetséges következményei vannak, ha nem adja meg a személyes adatokat).

Hasonlóképpen, ha az Ön személyes adatait jogos érdekeinkre (vagy bármely harmadik fél érdekeire) támaszkodva gyűjtjük és használjuk fel, akkor az adott időpontban világossá tesszük, hogy mik ezek a jogos érdekek.

Hogyan tartja biztonságban az Affidea a személyes adataimat?

Megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket alkalmazunk az Önről gyűjtött és feldolgozott személyes adatok védelme érdekében. Az általunk alkalmazott intézkedések célja, hogy olyan biztonsági szintet biztosítsanak, amely megfelel az Ön személyes adatai feldolgozási kockázatának.

Nemzetközi adattovábbítás

Az Ön személyes adatait az Ön lakóhelye szerinti országon kívüli országokba továbbíthatjuk és ott történő feldolgozásra. Előfordulhat, hogy ezek az országok adatvédelmi törvényei eltérnek az Ön országának törvényeitől (és bizonyos esetekben nem nyújtanak ugyanolyan védelmet).

Webhelyszervereink konkrétan Magyarországban találhatók, csoportunk vállalatai, harmadik fél szolgáltatói és partnereink viszont világszerte működnek. Ez azt jelenti, hogy az Ön személyes adatainak összegyűjtésekor ezeket bármelyik országban feldolgozhatjuk.

Megfelelő biztosítékokat tettünk azonban annak megkövetelésére, hogy az Ön személyes adatai a jelen Adatvédelmi Tájékoztatónak megfelelően védve maradjanak. Hasonló megfelelő biztosítékokat alkalmaztunk harmadik fél szolgáltatóink és partnereink tekintetében is. További részletek kérésre rendelkezésre állnak.

Adatmegőrzés

Az Öntől gyűjtött személyes adatokat akkor őrizzük meg, ha erre folyamatos jogos üzleti igényünk van (például az Ön által kért szolgáltatás nyújtása, vagy a vonatkozó jogi, adózási vagy számviteli követelmények teljesítése érdekében).

Ha nincs folyamatban lévő jogszerű üzleti igényünk az Ön személyes adatainak feldolgozására, töröljük vagy anonimizáljuk azokat, vagy ha ez nem lehetséges (például azért, mert a személyes adatait biztonsági mentési archívumokban tároltuk), akkor biztonságosan tároljuk személyes adatait, és törlésükig elkülönítjük azokat minden további feldolgozástól.

Az Ön adatvédelmi jogai

Ön az alábbi adatvédelmi jogokkal rendelkezik:

 • Ha személyes adataihoz szeretne hozzáférni, helyesbíteni, frissíteni vagy törölni kívánja azokat, bármikor megteheti.
 • Továbbá, ha Ön az Európai Unióban lakik, tiltakozhat személyes adatainak feldolgozása ellen, kérhet bennünket személyes adatai feldolgozásának korlátozására, vagy kérheti személyes adatainak hordozhatóságát.
 • Önnek jogában áll bármikor lemondani az általunk küldött marketingkommunikációt. Ezt a jogot a „leiratkozás” vagy „kizárás” linkre kattintva gyakorolhatja az Önnek küldött marketing e-mailekben. Az egyéb marketingformák (például postai marketing vagy telemarketing) letiltásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi „Kapcsolatfelvétel” rovatban található elérhetőségeken.
 • Hasonlóképpen, ha személyes adatait az Ön beleegyezésével gyűjtöttük össze és dolgoztuk fel, akkor hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Az Ön hozzájárulásának visszavonása nem érinti a visszavonást megelőzően végzett adatkezelés jogszerűségét, és nem érinti az Ön személyes adatainak a hozzájáruláson kívüli jogszerű adatfeldolgozási okokból történő feldolgozását.

Ezeket a jogokat úgy gyakorolhatja, hogy kapcsolatba lép velünk a alatti „Kapcsolatfelvétel” címsor alatt megadott elérhetőségeken. Válaszolunk minden olyan kérésre, amelyet olyan magánszemélyektől kapunk, akik adatvédelmi jogaikat a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokkal összhangban kívánják gyakorolni.

Önnek jogában áll továbbá panaszt tenni egy adatvédelmi hatóságnál személyes adatainak gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban. Természetesen reméljük, hogy első körben bármilyen problémát meg tud beszélni velünk. További információért forduljon a Felügyeleti Hatósághoz (honlap: https://naih.hu/; cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

A jelen Adatvédelmi tájékoztató frissítései

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatót időről időre frissíthetjük a változó jogi, műszaki vagy üzleti fejleményekre válaszul. Adatvédelmi tájékoztatónk frissítésekor megfelelő intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy tájékoztassuk Önt, az általunk végrehajtott változtatások jelentőségének megfelelően. Hozzájárulását fogjuk kérni az Adatvédelmi Tájékoztató bármely lényeges módosításához, amennyiben ezt a vonatkozó adatvédelmi törvények előírják.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztató tetején látható „utolsó frissítés” dátumának ellenőrzésével láthatja, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztató mikor lett utoljára frissítve.

Hogyan vegye fel velünk a kapcsolatot

Ha bármilyen kérdése vagy aggálya van a személyes adatainak felhasználásával kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségen: dpo.hu@affidea.hu.